FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINES AFRICANOS DE BARCELONA

FICAB 2019

Iª Edición del Festival Internacional de Cines Africanos de Barcelona – Cines Maldà

Listado de películas:

Dir. Sol de Carvalho
País:Moçambic | 2018 | 74′ | Llargmetratge. Drama.

Sinopsi: La bellesa de Mabata Bata és fulgurant. Es tracta de l’adaptació del conte «El dia en què va explotar Mabata Bata» escrit en 1986 per una de les plomes més internacionals de Moçambic, Mia Couto. El director Sol de Carvalho s’enfoca en la història d’Azarias, un jove pastor orfe que un dia veu explotar al seu bou favorit, Mabata Bata, per causa d’una mina terrestre deixada pels combatents de la guerra civil que estripa el país. Aquest terrible esdeveniment ho fa fugir corrent cap al bosc (per témer represàlies) al que segueix un ritual de rescat, per part de l’àvia i l’oncle del nen, per a tractar de fer-lo tornar. Premis: · Premi del jurat 1a edició FICAB · Millor muntatge i millor fotografia en el FESPACO 2019. · Prix Radwan Al Kashef en el Luxor

Dir. Sally Fenaux
País: Espanya | 2019 | 6′ | Drama poètic

Sinopsi:
Unburied és un poema visual, un ritual, dedicat a les ànimes perdudes. Ànimes que van sortir a la recerca d’una millor vida i van acabar atrapades en el fons del mar.

La primera directora de cinema de ficció afrodescendent barcelonina, Sally Fenaux, va presentar el curtmetratge «Unburied» al Festival Internacional de Cinemes Africans de Barcelona, on també forma part del jurat. És el primer curt en què la cineasta parla de la seva experiència com a afrodescendent. Anteriorment, ja havia dirigit diversos curtmetratges i pel·lícules, entre les quals en trobem de gènere pornogràfic femení. Forma part de New VoicesNew Futures (col·lectiu de producció, suport i distribució de films i realitzadors/es afrodiaspòrics).

Dir. Blitz Bazawule
País: Ghana, EEUU | 2018 | 80′ | Llargmetratge. Drama.

Sinopsi: Esi parla de la seva infància i de la tumultuosa relació entre el seu pare i el seu oncle Kwabena. A través d’una visió pròpia del realisme màgic i d’una sèrie d’estranys somnis, Esi recorda el tràgic accident provocat per Kojo en el qual va morir l’esposa de Kwabena el mateix dia de les seves noces. Set anys després, Kwabena no ha perdonat al seu germà i acaba deixant-li mig mort en una mina abandonada. Els curiosos somnis de Esi la portaran fins al seu pare, però arribarà a temps?

_ videos

_ galeria

con el apoyo de

organiza

9_cinemafriques_2

entidades aliadas

ENTIDADES QUE HAN CONFIADO EN EL FICAB, POR ORDEN ALFABÉTICO