FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMES AFRICANS DE BARCELONA

El proper dijous 10 de juny torna el Festival Internacional de Cinemes Africans de Barcelona amb un dels seus projectes mès bonics: FICAB els Barris al Centre Cívic Cotxeres Borrell!

Una activitat en la que combinem 🎵, 🎥 i 📚 per apropar una de las pel·lícules de Moçambic més interesants dels últims anys i que ens servirá per contextualizar un país que torna a ser foco mediàtic els mitjans de commnicació.

Una vetllada africana organitzada pel FICAB i marinada de la mà de DJ Sarah Ardite, la revista Mundo Negro i la llibreria La Panafricana.

T’has apuntat la data i hora?
10 de juny a las 18h

 

Una activitat de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona en el marc del Grec Festival

Dir. Sol de Carvalho
País:Moçambic | 2018 | 74′ | Llargmetratge. Drama.

Sinopsi: La bellesa de Mabata Bata és fulgurant. Es tracta de l’adaptació del conte «El dia en què va explotar Mabata Bata» escrit en 1986 per una de les plomes més internacionals de Moçambic, Mia Couto. El director Sol de Carvalho s’enfoca en la història d’Azarias, un jove pastor orfe que un dia veu explotar al seu bou favorit, Mabata Bata, per causa d’una mina terrestre deixada pels combatents de la guerra civil que estripa el país. Aquest terrible esdeveniment ho fa fugir corrent cap al bosc (per témer represàlies) al que segueix un ritual de rescat, per part de l’àvia i l’oncle del nen, per a tractar de fer-lo tornar. Premis: · Premi del jurat 1a edició FICAB · Millor muntatge i millor fotografia en el FESPACO 2019. · Prix Radwan Al Kashef en el Luxor